閃避球-伍華初中x聖道迦南友誼賽

由凌峯體藝兩位教練分別帶領既學校閃避球隊伍華同聖道迦南進行友誼賽。今次已經係兩位教練第二次既友誼賽, 今次主要目的係讓中一新加入既中一新生有一次較真實比賽模式同節奏, 讓同學可以測試一下係暑期入面學到既野, 同知道自己仍然有什麼既不足, 為學界已經開如打算一下。

感謝帶領既學校可以讓學生係暑期仍然都有機會有訓練, 讓學生入學前已經同同學仔打好一定既關係, 互相認識既機會, 同埋有機會能夠先一步接觸到閃避球, 讓他們有一個好開始係中學生涯入面。

中學生既學界賽事, 相信會係你人生之中其中一件好熱血既事, 可能畢左業後你好多野都會唔記得, 唔記得個D幾何, 唔記得咩範文, 唔記得點解要讀咁多將來用唔著既野, 但你一定會好記得, 自己中學時代曾經玩過學界, 有班出生入死既好戰友, 有血有淚訓練, 輸同嬴, 你會得到好多, 書本上比唔到你既野你, 學界就係一樣咁既野。

祝願各位中一新生, 有個熱血開心既一個中學生涯!!!!!!!

Author: 凌峯體藝

凌峯體藝成立於2015年, 致力在閃避球/躲避盤/旱地冰球界培育人材以及體壇新星, 並且欲意將不同新興運動對大眾推廣, 吸引更多人參與!!!

發表迴響

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料