躲避盤-8.24出戰赤薈盃

凌峯躲避盤隊今次係8月24日參加赤薈體育會搞既躲避盤比賽, 感謝友會赤薈舉辦躲避盤比賽, 讓躲避盤界又可以聚埋一齊去打比賽, 讓各球會成員又可以檢視一下幾個月努力, 訓練中學到既野, 能否應用。同時, 都好感謝我地凌峯邀請的隨隊攝影師為我地凌峯既盤員影左一日相, 仲要有好多既靚相- Jason @RacingSportsPhotography

今次比賽共有13隊支隊伍參加, 凌峯派出兩隊分別是凌峯/凌峯體藝即是內部的B隊與A隊。我地分別落左係C組同D組當中。如小組首次名, 就可以打入8強, 再分上4強同下4強, 勝出8強可入上4強,否則會落下4強; 然而, 若上4強勝方會爭奪盃賽冠軍戰, 否則便會爭奪碟賽冠軍戰。而下4強勝方會爭奪碗賽冠軍戰, 否則會爭奪盾冠軍戰。

經過一番激烈既比賽後, 我地A隊係D組獲得2勝1和排次名出賽, B隊係D組都以小組1勝1負次名出線。 比賽成績:
盃賽冠軍: Please stand behind the Caroline
盃賽亞軍: Rookie Sniper

碟賽冠軍: 凌峯體藝
碟賽亞軍:躒頎躲避盤

碗賽冠軍:Unicron
碗賽亞軍:赤薈體育會

盾賽冠軍:凌峯
盾賽亞軍:將青

Author: 凌峯體藝

凌峯體藝成立於2015年, 致力在閃避球/躲避盤/旱地冰球界培育人材以及體壇新星, 並且欲意將不同新興運動對大眾推廣, 吸引更多人參與!!!

發表迴響

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料